December 17, 2010

Agroni Agroni
Lab Rat
21 posts

Si te zmadhohet horizontalLayout se bashku me MainWindow

 

Kam filluar nje projekt te vogel dhe problemi im i pare qe hasa eshte se nuk mund ti rregulloj objektet qe vet te zmadhohen apo zvogelohen proporcionalish me dritaren ame. Ato rrine fikse.

Shiko se cka kam bere deri tash:

 1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 2. <ui version="4.0">
 3.  <class>MainWindow</class>
 4.  <widget class="QMainWindow" name="MainWindow">
 5.  
 6.    <rect>
 7.     <x>0</x>
 8.     <y>0</y>
 9.     <width>600</width>
 10.     <height>400</height>
 11.    </rect>
 12.   </property>
 13.  
 14.    <string>MainWindow</string>
 15.   </property>
 16.   <widget class="QWidget" name="centralWidget">
 17.    <widget class="QWidget" name="horizontalLayoutWidget">
 18.    
 19.      <rect>
 20.       <x>10</x>
 21.       <y>20</y>
 22.       <width>392</width>
 23.       <height>281</height>
 24.      </rect>
 25.     </property>
 26.     <layout class="QHBoxLayout" name="horizontalLayout" stretch="0">
 27.      
 28.       <number>12</number>
 29.      </property>
 30.      
 31.       <enum>QLayout::SetNoConstraint</enum>
 32.      </property>
 33.      <item>
 34.       <layout class="QVBoxLayout" name="verticalLayout_2" stretch="0,0">
 35.        
 36.         <number>16</number>
 37.        </property>
 38.        <item>
 39.         <widget class="QListView" name="listView">
 40.          
 41.           <sizepolicy hsizetype="Expanding" vsizetype="Expanding">
 42.            <horstretch>0</horstretch>
 43.            <verstretch>0</verstretch>
 44.           </sizepolicy>
 45.          </property>
 46.         </widget>
 47.        </item>
 48.        <item>
 49.         <widget class="QPushButton" name="pushButton">
 50.          
 51.           <string>Get IPs</string>
 52.          </property>
 53.         </widget>
 54.        </item>
 55.       </layout>
 56.      </item>
 57.     </layout>
 58.    </widget>
 59.   </widget>
 60.   <widget class="QMenuBar" name="menuBar">
 61.    
 62.     <rect>
 63.      <x>0</x>
 64.      <y>0</y>
 65.      <width>600</width>
 66.      <height>24</height>
 67.     </rect>
 68.    </property>
 69.   </widget>
 70.   <widget class="QToolBar" name="mainToolBar">
 71.    <attribute name="toolBarArea">
 72.     <enum>TopToolBarArea</enum>
 73.    </attribute>
 74.    <attribute name="toolBarBreak">
 75.     <bool>false</bool>
 76.    </attribute>
 77.   </widget>
 78.   <widget class="QStatusBar" name="statusBar">
 79.  </widget>
 80.  <layoutdefault spacing="6" margin="11">
 81.  <resources>
 82.  <connections>
 83. </ui>

2 replies

December 18, 2010

Agroni Agroni
Lab Rat
21 posts

[SOLVED]
E zbulova se çka duhet të bëjë.
Zmadhimi dhe zvogëlimi proporcional i objekteve do të bëhet vetëm nëse MainWindow ka layout “Lay out in a Form Layout” ose “Lay out in a Grid”.
Mundësitë tjera të layout-it janë “Lay out horizontally” dhe “lay out vertically” por nuk do ti zm/zv objektet në atë form (apo dritare).

//Agroni

December 18, 2010

Milot Shala Milot Shala
Lab Rat
371 posts

Pershendetje Agron,

Sa i perket faqosjeve, mos prito lexoje kete dokument: Layout Management [doc.qt.nokia.com]

Kryesisht layout managers i perdor nga C++ apo nga Qt Designer, Qt Designer te gjeneron XML ne .ui skedare, dhe kete XML nuk duhesh me editu me dore.

 
  ‹‹ Mirë se vini në pjesën Shqipëtare të Qt Developer Network      Cfare gjuhe programuese / framework perdorni tani per zhvillim softuerik ››

You must log in to post a reply. Not a member yet? Register here!