December 26, 2010

doforumda doforumda
Lab Rat
161 posts

Qt Mobility 1.1.0 installation help

Page  
1

Ok guys. Here what i did now.
I completely format my PC. I reinstall windows 7. Then Download Qt SDK from this link [qt.nokia.com]
Then I install Qt SDK in C:Qt2010.05 folder.
Then I download Qt Mobility 1.1.0 from this link [ftp.qt.nokia.com]
Then I extracted zip file at C:QtMobility.
Then turn on the command line by “start>type cmd in run and press enter”.
Then I navigate to c:QtMobility
Then I follow instructions on this link [doc.qt.nokia.com]
Then I opened Qt Command prompt.
here is how I get to QtMobility folder in this command pormpt
!http://img697.imageshack.us/i/capture2xt.jpg/()!

and here are the outputs of configure commands

!http://img233.imageshack.us/i/capture5ur.jpg/()!

!http://img547.imageshack.us/i/capture6h.jpg/()!

!http://img12.imageshack.us/i/capture7zp.jpg/()!

!http://img63.imageshack.us/i/capture8m.jpg/()!

!http://img828.imageshack.us/i/capture9md.jpg/()!

and these are the output images after running mingw32-make

!http://img213.imageshack.us/i/capture3oa.jpg/()!

!http://img227.imageshack.us/i/capture4e.jpg/()!

Now When i run this program

  1. import Qt 4.7
  2. import QtMultimediaKit 1.1
  3.  
  4. Video {
  5.     id: video
  6.     width : 800
  7.     height : 600
  8.     source: "video.avi"
  9.  
  10.     MouseArea {
  11.         anchors.fill: parent
  12.         onClicked: {
  13.             video.play()
  14.         }
  15.     }
  16.  
  17.     focus: true
  18.     Keys.onSpacePressed: video.paused = !video.paused
  19.     Keys.onLeftPressed: video.position -= 5000
  20.     Keys.onRightPressed: video.position += 5000
  21. }

it displays this error

  1. file:///C:/Qt/examples/qml/untitled1/untitled1.qml:2:1: module "QtMultimediaKit" is not installed
  2.      import QtMultimediaKit 1.1
  3.  
  4.      ^

How can I fix this? Help…

19 replies

December 26, 2010

Milot Shala Milot Shala
Lab Rat
371 posts

Have you tried installing ActivePerl? or if you have it installed, have you tried editing the environment settings to appropriate perl and qt paths?

Or try using Qt Command Prompt which comes with the Qt SDK.

December 27, 2010

doforumda doforumda
Lab Rat
161 posts

Can you please guide me how can i set up environment settings according to information i provide above?

December 27, 2010

Milot Shala Milot Shala
Lab Rat
371 posts

Can you just try to open Qt Command Prompt from the start menu and try entering the commands you tried on a normal command prompt first, because I don’t know exactly where your problem is, but first let’s try that.

December 27, 2010

doforumda doforumda
Lab Rat
161 posts

I have tried Qt Command Prompt. All those images that I provided are the output of that Qt Command Prompt.

I was trying to give the whole output i got but forum was not allowing me to enter more than 6000 words. :(

December 27, 2010

qtrahul qtrahul
Lab Rat
183 posts

I think Qt Multimedia API is not correctly installed in your PC.

Do you have this path in your PC ?
C:\NokiaQtSDK\Simulator\QtMobility\mingw\include\QtMultimediaKit

Check this.

December 29, 2010

doforumda doforumda
Lab Rat
161 posts

After following all those steps to install QtMobility I got a C:\QtMobility folder. I checked QtMultimediaKit in this location

C:\QtMobility\include\

and it is present there.

And i did not install QtNokiaSDK, I installed Qt SDK as i mentioned above.

qtrahul wrote:
I think Qt Multimedia API is not correctly installed in your PC.

Do you have this path in your PC ?
C:\NokiaQtSDK\Simulator\QtMobility\mingw\include\QtMultimediaKit

Check this.

December 29, 2010

doforumda doforumda
Lab Rat
161 posts

and i set my path variable to this

c:\QtMobility\lib

it is correct??

December 30, 2010

krishkn krishkn
Lab Rat
24 posts

Even i got stucked with this sometimes back .Just do the following Steps while installing QTMobility 1.1
configure -prefix c:\QtMobility\
mingw32-make
make install (u forgot this step)
add C:\QtMobility\lib to the Path variable

 Signature 

Regards,
Krishkn

December 30, 2010

doforumda doforumda
Lab Rat
161 posts

i did this step like this

mingw32-make install

December 30, 2010

krishkn krishkn
Lab Rat
24 posts

I just installed 4.7.1 and qtMobility 1.1 with the above mentioned steps ,multimedia started working… Some issue with QT SDK i guess (even i had similar issue)

 Signature 

Regards,
Krishkn

December 30, 2010

doforumda doforumda
Lab Rat
161 posts

ok can you please tell me how can i install 4.7.1? I think it will work with 4.7.1.

December 30, 2010

krishkn krishkn
Lab Rat
24 posts

Here is the link…
http://qt.nokia.com/downloads/windows-cpp

just install it :)

 Signature 

Regards,
Krishkn

December 31, 2010

doforumda doforumda
Lab Rat
161 posts

ok I am still having problems in installing QtMobility 1.1.0. Here is the link [rapidshare.com] for a video in which i install QtMobility 1.1.0. Please watch it and tell me where am I making mistake. Or where are the errors and how can i solve it.

And here is the link [rapidshare.com] of a video after installing QtMobility 1.1.0 and testing it in QtCreator

Help…

December 31, 2010

kyleplattner kyleplattner
Lab Rat
199 posts

When installing on a mac, I had these errors:

  1. ld: warning: directory '/Developer/Applications/Qt/plugins/Library/Frameworks' following -L not found
  2. ld: warning: directory '/tmp/qt-stuff-6474/source/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0/lib' following -L not found
  3. ld: warning: directory '/Developer/Applications/Qt/plugins/Library/Frameworks' following -F not found
  4. ld: warning: directory '/tmp/qt-stuff-6474/source/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0/lib' following -F not found
  5. Undefined symbols for architecture x86_64:
  6.   "QtMobility::QBluetoothServiceDiscoveryAgent::QBluetoothServiceDiscoveryAgent(QObject*)", referenced from:
  7.       Discoverer::serviceDiscovery()       in servicediscovery.o
  8.   "QtMobility::QBluetoothServiceDiscoveryAgent::start(QtMobility::QBluetoothServiceDiscoveryAgent::DiscoveryMode)", referenced from:
  9.       Discoverer::serviceDiscovery()       in servicediscovery.o
  10.   "QtMobility::QBluetoothDeviceDiscoveryAgent::QBluetoothDeviceDiscoveryAgent(QObject*)", referenced from:
  11.       Discoverer::deviceDiscovery()       in devicediscovery.o
  12.   "QtMobility::QBluetoothDeviceDiscoveryAgent::start()", referenced from:
  13.       Discoverer::deviceDiscovery()       in devicediscovery.o
  14. ld: symbol(s) not found for architecture x86_64
  15. collect2: ld returned 1 exit status
  16. ld: warning: directory '/Developer/Applications/Qt/plugins/Library/Frameworks' following -L not found
  17. ld: warning: directory '/tmp/qt-stuff-6474/source/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0/lib' following -L not found
  18. ld: warning: directory '/Developer/Applications/Qt/plugins/Library/Frameworks' following -F not found
  19. ld: warning: directory '/tmp/qt-stuff-6474/source/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0/lib' following -F not found
  20. Undefined symbols for architecture i386:
  21.   "QtMobility::QBluetoothServiceDiscoveryAgent::QBluetoothServiceDiscoveryAgent(QObject*)", referenced from:
  22.       Discoverer::serviceDiscovery()       in servicediscovery.o
  23.   "QtMobility::QBluetoothServiceDiscoveryAgent::start(QtMobility::QBluetoothServiceDiscoveryAgent::DiscoveryMode)", referenced from:
  24.       Discoverer::serviceDiscovery()       in servicediscovery.o
  25.   "QtMobility::QBluetoothDeviceDiscoveryAgent::QBluetoothDeviceDiscoveryAgent(QObject*)", referenced from:
  26.       Discoverer::deviceDiscovery()       in devicediscovery.o
  27.   "QtMobility::QBluetoothDeviceDiscoveryAgent::start()", referenced from:
  28.       Discoverer::deviceDiscovery()       in devicediscovery.o
  29. ld: symbol(s) not found for architecture i386
  30. collect2: ld returned 1 exit status
  31. lipo: can't open input file: /var/folders/ni/nicf53WVEO4Xcp5huoo1cU+++TI/-Tmp-//ccvqsLTH.out (No such file or directory)
  32. make[3]: *** [../../../../bin/connectivity.app/Contents/MacOS/connectivity] Error 1
  33. make[2]: *** [sub-connectivity-make_default] Error 2
  34. make[1]: *** [sub-src-snippets-make_default] Error 2
  35. make: *** [sub-doc-make_default-ordered] Error 2

December 31, 2010

doforumda doforumda
Lab Rat
161 posts

I am using windows 7.

How did you solve this problem then?

Page  
1

  ‹‹ [SOLVED] QML Extension plugin      execute javascript function in ’State’ ››

You must log in to post a reply. Not a member yet? Register here!